2015. május 23., szombat

Tamagoyaki, a japán omlett

Nem igazán mondhatom el magamról, hogy ismerem a japán és távol-keleti konyhát, mindenesetre nagyon tetszik bennük, hogy rengeteg zöldséget használnak. Úgyhogy igyekszem megismerni őket. Ezzel a japán omlettel kezdem a barátkozást, ami a maga nemében zseniális. Bármit bele lehet vágni, ez most egy egyszerű újhagymás verzió. Nagyon finom és a leírás bonyolultsága senkit ne rettentsen el, mert egy egyszerű és gyors tojásételről van szó. Annyit még azért le kell szögeznem, hogy csupán az elkészítésében autentikus ez az omlett, a fűszerezése azért Japánban igencsak máshogy néz ki.
Egy erről készült videó itt megtekinthető, ha esetleg nem lenne érthető a leírásom... :)





Hozzávalók (1 főre)


- 3 tojás
- 2 újhagyma zölddel együtt
- 1 kiskanál halszósz (helyettesíthető egy csipet sóval)
- frissen őrölt bors
- olívaolaj

Elkészítés

  1. A hagymát felapírtjuk a zöldjével együtt.
  2. Egy kicsi (vagy hát végülis tetszés szerinti) serpenyőt felmelegítünk, majd olívaolajjal vékonyan lecsurgatjuk. Egy papírtörlővel szétoszlatjuk mindenhol az olajat, ahol sok, ott felitatjuk.
  3. A tojást villával enyhén felverjük a borssal és a halszósszal (sóval).
  4. A tojás egy részét (én 4-5 részletben sütöttem ki, de ez ahogy csurog úgy puffan jelen esetben...) a serpenyőbe öntjük, majd ha már nagyjából megszilárdult, akkor szépen egy spatula vagy kanál segítségével feltekerjük és a serpneyő végébe lökdössük.
  5. Ha nem elég olajos a serpenyő, akkor az elején használt olajos kendővel áttöröljük, és mehet bele az újabb adag. Megszórjuk a hagyma egy részével, majd szintén feltekerjük úgy, hogy az első kis "palacsintát" vegye körbe. Így rétegezzük tovább, míg a tojás és a hagyma el nem fogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése