2015. május 20., szerda

Spárgás sajtos frittata

Ez az étel reggeli a javából. Rettentő finom, nagyon kiadós, annak ellenére, hogy húsmentes ez a finomság. Aki nem egészségügyi okokból diétázik hagyja ki a tejszínt, úgy is rendkívül jó lehet. A vőlegényemen teszteltem, nagyon jó étvággyal fogyasztotta, nem hiányolta belőle a húst sem, noha az az egyik lételeme. Spárga és sajt helyett persze bármi más is kerülhet bele, legyen szó előző napi maradékokról, vagy a hűtőben árválkodó kissé megfonnyadt zöldségekről. Összességében egy nagyon nagyon finom reggeli, ráérősebb szombat reggeleken mindenképp ajánlom bevetésre! :)



Hozzávalók (6 kis szelet)


- 10 dkg spárga
- 2 mackósajt (háromszög) vagy feta
- 2 ek. tejszín (elhagyható)
- 1 maréknyi zöldfűszer vegyesen: petrezselyem, kapor, turbolya stb.
- 1 duci gerezd fokhagyma apróra vágva
- só, bors (nálam tarka)
- 1/2 kiskanál kurkuma (elhagyható)
- 1/2 paradicsom felkarikázva a tetejére dísznek
- 7-8 dkg reszelt sajt (trappista)


Elkészítés


  1. A spárgát alaposan megmossuk, a fás szárát letörjük, majd a sípokat kicsi (kb 7 mm) darabokra vágjuk. A fejüket egyben hagyjuk.
  2. A tojásokat kikeverjük a sóval, borssal, fokhagymával, tejszínnel és kurkumával. (Ez utóbbi elhagyható, nem az íze miatt került bele, hanem szép színt ad az ételnek.) Beletesszük a zöld fűszereket is és a spárgákat.
  3. A trappistát lereszeljük, a medvesajtot kisebb kockákra vágjuk és elkeverjük a tojásban. A reszelt sajt fele megy a keverékbe.
  4. A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntjük. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és a paradicsomkarikákat ráhelyezzük. (Nem kell a formát kivajazni, elég a sütőpapír, nem fog leragadni!)
  5. Előmelegített forró (grill fokozat) sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Én úgy szeretem, ha a belseje lágy kicsit, a teteje meg pirult. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése