2017. január 16., hétfő

Csokis diós nem-brownie

Rémületes mennyi hülyeséget lehet olvasni az interneten. Például a brownie-ról is. Nem annyira régen egy gasztroblogon olvastam egy fejtegetést, miszerint csak a burzsujok találták ki azt, hogy olvasztott csokoládé kell a brownie-ba, hogy ezzel is a kevésbé tehetőseket késztessék nyálcsorgatásra. A blogger ellentmondást nem tűrve kijelentette, hogy bizony ez az amerikai csokis csoda szükségtelenül és feleslegesen tartalmaz olvasztott étcsokoládét, hiszen a kakaópor kakaóvaj tartalma is igazán megfelelő, megkülönbenis. Jó lesz az tejföllel, margarinnal és sütőporral, elvégre barna - barna. Hát majdnem leestem a székről. A brownie-ban legyen csokoládé, vaj, cukor és tojás, meg egy csipet só. Esetleg pár kanál liszt. Ennek ellenére ha valaki igyekszik helyettesítgetni a hozzávalókat kénytelen engedményeket tenni. Így az alábbi sütemény is inkább csak egy kakaós piskóta, de legalább kidünnyögtem magamból a felgyülemlett feszültséget. :) Finom egyébként, csak nem brownie. A recept innen van.







Hozzávalók

- 10 dkg kókuszzsír (felolvasztva)
- 150 g cukornak megfelelő édesítő: nálam xilit, kókuszvirágcukor és süssina édesítőpor keveréke
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 3 tojás
- 100 g szénhidrát csökkentett liszt (nálam DiaWellness, de lehet zabpehelyliszt is)
- csipet só
- löttyintésnyi rum (kb. 3 evőkanál)
- jó maréknyi dió durvára vágva

Elkészítés


  1. Kikeverjük az édesítőket és a tojást, majd hozzáadjuk a felolvasztott kókuszolajat, az elkevert szárazanyagokat, a végén pedig a diót és a rumot is. Egy tömör tészta lesz belőle.
  2. Kisebb tepsiben sütjük, de akár kekszek is formázhatók belőle. Nedves spatulával szépen el lehet simítani a tetejét. Szórtam rá még egy kevés diót és 180°-on 18-20 percig sütöttem. 
  3. Cukormentes karamellszósszal leöntve, esetleg egy gombóc banánfagyival körítve mennyei. :)
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!

1 megjegyzés:

  1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

    Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

    Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm



    VálaszTörlés