2016. december 28., szerda

Sajtos zabpelyhes puffancs (+videó)

Szilveszterre készülve egy nagyon egyszerű és nagyon finom sajtos puffancs receptet szeretnék megosztani Veletek. Melegen igazi olvadós-folyós sajtos élmény, de kihűlve is igazán finom. A recept alatt szintén egy rövidke videó található. 



2016. december 20., kedd

Mandulás narancsos szaloncukor (+videó)

Mostanában kicsit elmaradtam a Blogkóstoló játékokkal, de erre a fordulóra ismét jelentkeztem. Tortafüggő Marisztól kóstoltam ezúttal, aminek nagyon örültem, hiszen amellett, hogy régóta követem a blogját, sok diabetikus édesség is található nála. Ezek közül választottam ezt a szaloncukrot, ami annyira jól sikerült, hogy szinte pillanatok alatt elfogyott.
Az eredeti recept itt tekinthető meg. Picit változtattam rajta, leginkább a formázását illetően, mert nem szeretek golyókat formázni. :) Az elkészítés menete egy rövid videóban megtekinthető a recept alján. :) Köszönöm a receptet, Marisz!





2016. december 18., vasárnap

Sárgarépás "mézeskalács" keksz (+videó)

A tervem egy karácsony ízű keksz megalkotása volt. És az eredmény magáért beszélt. Noha a sárgarépával a célom a puhább állag elérése volt, sajnos ez nem jött össze, viszont nagyon finom lett így is. :) Kicsit ragacsos a tészta, ezért két fólia között érdemes kinyújtani.



2016. december 16., péntek

Karácsonyi narancsos csokoládés kókuszcsók (+videó)

Kisebb koromban az egyik kedvenc karácsonyi süteményem a kókuszcsók volt, aminek az alját csokiba mártottuk, a tetejére pedig egy szem mogyoró került. Ez a recept jutott eszembe, amikor a maradék tojásfehérjéről gondolkodtam. Mégsem maradtam ennél a verziónál, mert megpillantottam a narancsot és annyira megkívántam a narancsos csokit, hogy végül így készítettem.
A tojásfehérjéből készült csókokról az a tapasztalatom, hogy akkor marad szép a formája, ha a feltört tojásfehérje körülbelül 20 percet áll a konyhapulton. Legalábbis ha sütiből marad ki fehérje, akkor az abból készült habcsók mindig jól sikerül. :) A recept alatt egy mini videó is látható az elkészítésről. 



2016. december 15., csütörtök

Datolyás mézeskalács (tojásmentes, tejmentes)

Karácsonykor az első számú kedvenc minden családban (tapasztalataim szerint) mézeskalács. Tavaly készítettem már egyet, de most új receptet szerettem volna kipróbálni. Sokáig keresgéltem míg végül erre a receptre akadtam. Elkészítettem, megkóstoltam és mivel nagyon egyszerű a recept és könnyű a tésztával dolgozni, ráadásul finom is, ezért úgy döntöttem megosztom. :) Nekem nem ez a tökéletes mézeskalács, mivel a mi hagyományos receptünk kicsit puszedlisebb állagú, de egy nagyon jó illatú, finom karácsonyi fűszerezésű sütemény. Tojás és tejtermék nélkül készül, ha gluténmentes zab használata esetén pedig gluténmentes, így aki erre odafigyel, annak tetszeni fog. :) 



2016. december 8., csütörtök

Thai saláta mogyoróvajas öntettel

Szereztem egy zöldségspirálozót, úgyhogy mostanában azzal készítem a salátáimat. :) A kedvencem ez a thai ihletésű, ami tulajdonképpen alig tartalmaz nehezen beszerezhető alapanyagot, talán a lime a legidegenebb köztük, de már azt is lehet szinte minden nagyobb üzletben kapni. A szósz intenzív ízű, picit édes, kicsit csípős, a zöldségek frissek, a mogyoró ropogós, az avokádó puha. Ilyen egy jól összerakott étel. :) 



2016. december 2., péntek

Mogyoróvajas chiás zabkeksz (vegán)

Ez a keksz pofonegyszerű, ráadásul nagyon finom is. :) Mogyoróvaj, chia mag és csoki, elég tartalmas, de pont emiatt rendkívül jól csomagolható túlélőnek, hiszen egy darab is elég belőle.