2016. október 18., kedd

Édesburgonyás almás gerslirizottó

Igazi őszi finomságot hoztam mára, az édesburgonya, alma és zsálya, no meg egy adag fokhagyma elbűvölően finommá varázsolja a magában nem kifejezetten finom gerslit. Általában ha rizst, kölest, bulgurt vagy mint most gerslit készítek, akkor nagyobb adagot főzök, bedobozolva a hűtőbe teszem, és bármilyen pirított zöldséghez vagy raguhoz hozzá lehet adni, így tényleg asztalra kerülhet 10 perc alatt a vacsora. Nagyon finom lett, én nem igényeltem mellé mást, de aki kiadósabb ebédre vágyik tálalhat mellé sült csirkemellet vagy csirkecombot is.






Hozzávalók (2 főre)


- 1 bögre gersli (2,5 dl-es bögre)
- fél édesburgonya
- 1 kisebb alma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 4 levél zsálya
- pár szál petrezselyem


Elkészítés



  1. A gerslit puhára főzzük háromszoros vízben. Körülbelül 35-40 perc kell neki, időnként rá kell nézni, ha kell még egy kis vízzel pótolni, nosza rajta.
  2. Az édesburgonyát meghámozzuk, az almát kimagozzuk, mind a kettőt felkockázzuk. Egy wokban, vagy serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a batátát és az almát. Hozzádobunk az apróra vágott fokhagymát és a felaprított zsályával, sózzuk, borsozzuk. Elég gyorsan elkészül, akkor jó, ha az édesburgonya megpuhul.Ekkor hozzákeverjük a megpuhult gerslit, és adunk hozzá egy-két evőkanál vizet. Majd a tűzről levéve ha egy pici vajat olvasztunk a tetejére elképesztően feldobja! 
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése