2016. június 11., szombat

Paradicsomos spagetti sült paradicsommal

Az általános iskolai menzán a kedvencem a paradicsomos tészta volt. Talán, mert ilyet soha nem készítettünk itthon, hiszen Édesapám a milánói makaróni bajnoka (legalábbis amit mi milánóinak hívunk), így ha paradicsomos tészta készült nálunk, akkor került bele gomba és marhahús is. Most viszont egy könnyed vega fogásra vágytam, így rögtön eszembe jutott, hogy megpróbálom reprodukálni az egykori kedvencemet. Sokkal jobban sikerült, hiszen egy csomó friss bazsalikomot és oregánót is tépkedtem bele, valamint egy adag édesre sült koktélparadicsommal és érett kecskesajttal fejeltem meg tálaláskor. Fantasztikus lett, máskor is készítem majd. :) (Nyáron házi paradicsompüréből természetesen.)



Hozzávalók (2 adaghoz)


- 1 jó maréknyi koktélparadicsom
- 1 kiskanálnyi worchestershire 
- 1 doboz paradicsompüré
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pár levél zsálya, 2-3 ág bazsalikom, 2-3 ág oregánó
- 25 dkg spagetti (durum tésztából)
- díszítésnek érlelt kecskesajt (vagy parmezán)

Elkészítés


  1. Egy alufóliával bélelt tepsiben elrendezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, 1 kiskanálnyi olívaolajjal, sóval, borssal, pár csepp worchestershire szósszal összeforgatjuk, dobunk mellé egy 2-3 nagyobb levél zsályát is. Előmelegített forró sütőben grill fokozaton szépen megpirítjuk a paradicsomokat.
  2. Közben vizet forralunk és a szokásos módon kifőzzük a tésztát, fontos hogy haraphatóan kemény, azaz al dente maradjon.
  3. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, 3 levél apróra vágott zsályát majd ráöntjük a paradicsompürét. Pár csepp worchestershire szósszal ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott bazsalikommal és oregánóval ízesítjük. Körülbelül a felére beforraljuk, majd hozzákeverjük a kifőtt tésztát.
  4. A sajtból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk és bazsalikommal, oregánóval tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál még hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése