2016. június 16., csütörtök

Kedvenc külföldi gasztroblogjaim 'egészség' témában

Nagyon szeretek blogokat olvasni, a gyönyörű ételfotókért pedig teljesen odavagyok. Először a nyelvgyakorlás végett kezdtem angol nyelvű oldalakat keresni, most már inkább az inspiráció gyűjtés céljából teszem, illetve igyekszem figyelemmel követni a gasztronómiában végigvonuló trendeket is. Követni nem feltétlen szoktam, de nagyon jó ötleteket lehet meríteni egy-egy írásból, valamint olyan jó látni azt a kreativitást és lelkesedést, amivel a megszokott alapanyagokból újat alkotnak a szerzők. Szóval most következzen egy lista azokról a külföldi gasztroblogokról, amiket szívesen olvasok. Ezek most egészséges életmóddal foglalkozók, nagy része vegetáriánus, de ezeket a felsorolásban igyekszem feltüntetni, hogy még könnyebben megtaláljátok a Nektek való blogokat. Mindet jó szívvel ajánlom, akár csak a gyönyörű fényképeket és a csodaszép étkészleteket nézegetni... :) 







Vegán témában:

Faring well (nagyrészt gluténmentes is)
Foodporn vegan style (lengyel-angol nyelvű blog, az angol leírások a lengyelt követik. Oldalt az angol menüben érdemes tájékozódni.)
Love and lemons (vegetáriánus, gyakran glutén és tejtermékmentes)
My New Roots (gyönyörű képek, kreatív receptek, többnyire gluténmentes)
Oh she glows(nagyrészt gluténmentes)
Rawmanda (nyers vegán receptek)

Paleolit (nem tisztán paleo lapok, de sok paleo recept):

Living healthy with chocolate (vegán receptek is)
Diethood (sok paleo)

Egyéb:

Chocolate covered Katie (brutális egészséges édességek!)
Minimalist baker (részleteiben egészséges, de gyönyörű blog, így nem maradhat ki!)
Nadia's healthy kitchen(könnyen el lehet igazodni, a menüben diéták szerint is lehet keresni)


Persze az egészséges kategória mindenkinek mást jelent, ezt tudom, de a felsorolt blogok általában cukormentesek, teljes kiőrlésű lisztekkel vagy gluténmentes lisztekkel dolgoznak, adalékanyagmentesek. Remélem hasznos lesz az összefoglaló, ha esetleg kihagytam a kedvenc külföldi blogjaitokat, ami kicsit is az egészséges étkezés témájába vág, írjátok meg kommentben. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése