2016. május 26., csütörtök

Snidlinges juhtúrós tekercsek

A diétázóknak legnagyobb ellensége a sós utáni vágyakozás. Mert míg egy kevés gyümölccsel könnyedén enyhíthetjük az édesség utáni sóvárgásunkat sós dolgokat sokkal nehezebbnek tűnik elkészíteni. Találtam azonban az Auchanban (Tesco-ban is láttam már) egy jónak tűnő teljes kiőrlésű réteslap csomagot, és mivel nagyon vágytam már valami jó kis sós-sajtos-juhtúrós dologra ezt a finom tekercset készítettem belőle. Szénhidrát csökkentett étrendbe illeszthető, nagyon finom és jól csomagolható (hidegen is jó) sós süti lett belőle.





Hozzávalók (6 rudacskához)

- 4 dkg brindza (juhtúró)
- 4 dkg reszelt sajt (nálam házi tehénsajtból)
- 1 kisebb maréknyi snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. 1 evőkanál tejföl

- olvasztott vaj
- 2 lap teljes kiőrlésű rétestészta
- szezámmag

Elkészítés

  1. A juhtúrót, tejfölt, reszelt sajtot, apróra vágott snidlinget, fokhagymát kikeverjük. Ha a juhtúró nem elég sós akkor lehet sózni, egyébként nem szükséges.
  2. A réteslapokat a hajtások mentén 3 csíkra vágjuk, a két lap esetében 6 hosszú csíkot kapunk. A tölteléket az egyik végébe töltjük, olvasztott vajjal lekenjük a tésztát és a képen látható módon feltekerjük. (Érdemes gondosan becsomagolni, különben kitülemkedik a töltelék.) A tekercsek tetejét olvasztott vajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk.
  3. 180°-on addig sütjük, míg szép színe nem lesz.(körülbelül 15-20 perc)
Egy tekercs 6,5 g szénhidrátot tartalmaz. (Tante Fanny teljes kiőrlésű réteslap használata esetén.)

Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése