2016. május 3., kedd

Kapros cukkini golyók paradicsomos salsával

A cukkini és a kapor nagyon jó együtt, de nem csak főzelék formában érdemes elkészíteni, nagyon finom fasírtokat lehet belőle alkotni. Most egy tojásmentes verzióval próbálkoztam,  ami szépen össze is állt, bár jóval puhább és lazább szerkezetű, mint a tojással összefogott változatok. Finom, egyszerű és egészséges, érdemes kipróbálni!





Hozzávalók

A fasirthoz
- 1 közepes cukkini
- 1 kisebb répa fele
- só, bors, 1 gerezd fokhagyma
- 3 púpos evőkanál puffasztott amaránt
- pár szál kapor apróra vágva
- 1 púpos evőkanál lenmag őrölve

A salsához
- 1 maréknyi koktélparadicsom
- 1 kisebb lilahagyma
- só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1evőkanál citromlé

- zöld saláta
- kapor
- tejfölös kapros öntet*

* ha vegán ételt készítek, tahini szószt szoktam öntetként használni, ez most elfogyott, így sima tejfölt használtam, szójatejföllel helyettesíthető


Elkészítés


  1. A cukkinit és a répát nagy lukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk 15 percig, majd lecsepegtetjük és kicsavarjuk. 
  2. A lenmag őrleményt 2 evőkanál vízzel elkeverjük, és állni hagyjuk. Egy kocsonyás állagú dolog lesz belőle. Keverjük össze az összes hozzávalót.
  3. Felforrósított serpenyőben süssük ki a golyócskákat. Picit nehezebb forgatni, mert elég puha a tészta, de egyben marad.
  4. A paradicsomot, lilahagymát apróra vágjuk, citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük. 
  5. A kisült fasirtokat zöld salátával, a paradicsomos salsával  tálaljuk és kapros szósszal tálaljuk.*
* 1 evőkanál sűrű tejföl, 1 evőkanálnyi víz, csipetnyi édesítő, csipet só, pár szál kapor, fokhagyma.

Ha tetszik a recept és szívesen olvasnál még hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése