2016. április 20., szerda

Medvehagymás spenótos gnocchi paradicsomszószban

Egyszerű gnocchi (ejtsd nyokki) recept, krumpli nélkül! :) Régebben kifejlesztettem egy remek zeller alapú gnocchit, most ezt finomítottam egy kicsit. Akkor sajtos tejszínes mártással tálaltam, most pedig egy remek vegán paradicsomos-spenótos mártást készítettem hozzá. Mind két módon isteni, ha van otthon brokkoli vagy karfiol szár érdemes így felhasználni. :)




Hozzávalók (2 kis adaghoz)

- 10 dkg zellergumó (pucolt mennyiség)
- 5 dkg brokkoli szár (1 nagyobb, pucolt mennyiség)
- 1 kicsi csokor medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 5-6 púpos evőkanál liszt (nálam graham)

- 2 nagy marék spenót
- reszelt szerecsendió
- fél doboz paradicsomszósz
- só, bors

Elkészítés


  1. A zellert, brokkolit darabokra vágjuk, lobogó sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, villával pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, 1 gerezd zúzott fokhagyma is kerül hozzá, valamint az apróra vágott medvehagyma és annyi liszt, amivel egy jól gyúrható, de kicsit ragacsos tésztát nem kapunk.
  2. Lisztezett deszkán kígyókat sodrunk belőle, majd tetszés szerinti nagyságú darabokra vágjuk.
  3. Lobogó sós vízben kifőzzük. Amint feljön a víz tetejére még 1-2 percig főjön. Szűrőkanállal áttesszük egy felforrósított serpenyőbe és egy kevés olívaolajjal megpirítjuk. Hozzádobjuk a megmosott, keményebb száraitól megfosztott spenótot, és a paradicsomszószt. Ha kell fűszerezzük még.
  4. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a recept kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése