2016. április 13., szerda

Amarántos cukkini fasirt Blogkóstolóra

Blogkóstolóra készítettem ezt a cukkinis puffancsot, Cheftündér receptje alapján. Eleinte nem akartam változtatni sokat, csak kisebbre vettem az adagot, de mivel nem nagyon szeretek bő olajban sütni, ezért végül kevés kókuszolajon pirítottam át. A puffasztott amaránt a végén került bele, mert picit hígnak éreztem a tésztát (bár a tojás miatt úgy is összeállt volna), és különben is volt itthon egy zacskó puffasztott amarántom, amit igyekszem minél változatosabban felhasználni. A fasirt nagyon nagyon jól sikerült, szépen megpirult, belül puha, szaftos maradt. Az amaránt íze nem túl hangsúlyos, de állagban sokat ad hozzá. Vegetáriánus hamburger fasirtnak is zseniálisan jó!





Hozzávalók (5 darabhoz)


- 1/2 nagyobb cukkini
- 1 tojás
- 2 csapott evőkanál liszt (nálam Graham)
- só, bors, 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál puffasztott amaránt
- kókuszolaj

- saláta
- tejfölös mártogatós: 1 evőkanál tejföl, só, bors, pár csepp citromlé

Elkészítés


  1. A cukkinit nagy lukú reszelőn lereszeljük és besózva állni hagyjuk pár percet, majd kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Összekeverjük a tojással, liszttel és a fűszerekkel, majd ha van adunk hozzá amarántot is.
  2. Egy serpenyőben annyi kókuszolajat melegítünk, hogy az alját kb. fél centi vastagon bevonja. Egy kanállal a masszát a serpenyőbe adagoljuk. Ha megpirult az egyik oldala megfordítjuk. 5 darab lesz belőle.
  3. Salátával és pici sóval, borssal és pár csepp citromlével kikevert tejfölös mártogatóssal tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése