2016. március 5., szombat

Nyers vegán csokitorta

Egyre kevésbé kívánom a csokoládét, amikor viszont igen, akkor nagyon. Na ez a torta a nagyon kategória, minden értelemben: nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon krémes, nagyon csokoládés, nagyon nagyon jó! A süti ihletője Zizi tortája volt, illetve ennek a nyers almatortának a máza. Ezeket az elemeket variáltam és kombináltam. A végeredmény nagyon csokis, a tetején lévő máz kicsit gesztenyés ízű, nagyon ajánlom mindenkinek!





Hozzávalók

- 10 dkg darált mandula
- 5 dkg darált dió
- 90 g datolya (ha nem elég puha beáztathatjuk)

A krémhez
- 3 kisebb avokádó
- 70 g kakaópor
- 50 g kókuszolaj
- 100 g kókuszvirágcukor
- csipetnyi só
- frissen reszelt tonkabab (1 darab)

A mázhoz
- 5 dkg datolya beáztatva
- 30 g kókuszolaj
- víz

Elkészítés


  1. Az alaphoz valókat összeaprítjuk, ha nem elég nyirkos az állaga, akkor egy két evőkanállal adunk hozzá vizet, vagy abból a vízből, amibe a datolyát áztatjuk. Egy közepes tortaformát (nálam 21 cm-es) kibélelünk folpackkal, vagy sütőpapírral, majd belenyomkodjuk az alapot. 
  2. A krémhez valókat egy aprítógépbe pakoljuk és krémesre turmixoljuk. Kóstolunk, ha édesebben vagy kakaósabban szeretnénk, akkor itt lehet korrigálni. 
  3. A mázhoz a beáztatott datolyát és az áztató vizét (kb 1,5 deci) a kókuszolajjal összeturmixoljuk. Ha nagyon sűrű lenne kevés vízzel hígíthatjuk. A torta tetejére öntjük és egy éjszakán át pihentetjük.
  4. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, így szépen tudjuk vágni.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabbakról kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése