2016. január 9., szombat

Ütős hármas: lazac carpaccio édesköménnyel és aszalt szilvával

Igazság szerint ez nem egy teljesen klasszikus carpaccio, hiszen nem nyersen kerül bele a hal, hanem pácolva. Ez azonban semmit nem von le az értékéből, ez az ízhármas világbajnok! Annyira különbözőek, mégis olyan szépen egybeolvadnak: a lazac zsíros és puha, mellette az édeskömény a jellegzetes ízével roppan, harmadjára pedig az aszalt szilva lágysága éri el az ízlelőbimbókat, betetőzve az ízélményt. Ha valaki Jamie Olivernek képzeli magát főzés közben lötyögtethet rá egy liter olívaolajat, szerintem ez igazán nem szükséges. A hanyag receptleírásért elnézést kérek, de adagfüggő, ki miből mennyit használ.




Hozzávalók

- édeskömény
- pácolt lazac (recept)
- puha aszalt szilva
- díszítésnek az édeskömény zöldje (ánizskapor)

Elkészítés


  1. A hozzávalókból hajszálvékony szeleteket vágunk, egy kistányéron elrendezzük, a puha aszalt szilvát rákockázzuk és megszórjuk a zölddel. Lehet egy nagy tálra rendezni a hozzávalókat, de adagonként külön kistányért is lehet használni. (mint a képen)
  2. Változat: egy kisebb darab kenyeret (Ch csökkentett) megkenünk nagyon vékonyan vajjal, erre mehet egy vékony szelet édeskömény, egy vékony szelet hal, a tetejére szilva és ánizskapor. (az édeskömény zöldjét hívják így.)
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még további recepteket kövess facebookon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése