2016. január 23., szombat

Mogyorós fügés keksz

Nagyon finom keksz, az aszalt füge-mogyoró-rum és narancshéj igazán jó együtt. Érdemes kipróbálni! :) Ráadásul nagyon megy hozzá a tetejére csorgatott karamellszósz. :) Igazi vizsgaidőszak-nasi.





Hozzávalók

- 1 bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre zabpehelytöret
- 1 bögre darált mogyoró
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 3-4 evőkanál rum
- fél bögre tej
- 1 tojás
- csipet só
- 1 bögre cukornak megfelelő édesítőszer
- 1 mokkáskanál fahéj

Hozzávalók

  1. A sütőt előmelegítjük légkeverésesen 180°-ra.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük, a fügét összedaraboljuk. Összesen egy bögre folyadékra van szükség: ez nekem egy narancs levéből, kevés rumból és tejből jött össze. A folyadékokat a száraz hozzávalókhoz vegyítjük és egy evőkanállal sütőpapírral lefedett sütőlemezre halmozzuk. Nedves kanállal kicsit lesimítjuk, hogy lapos legyen és körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.
  3. Kihűlt Nóri-féle cukormentes karamellel díszítettem és apró darabokra vágott aszalt fügével.
Ha tetszett a bejegyzés, akkor keress meg facebookon is, hogy nehogy lemaradj az újabb receptekről!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése