2016. január 31., vasárnap

Banános mazsolás zabkeksz

Nagyon egyszerű, nagyon gyors keksz. Nem ropogós, köszönhetően az almának és banánnak, de nagyon nagyon finom. Noha én a kisebb "kétharapásos" kekszeket szeretem jobban, most jó nagy tallérokat formáztam. Habos kakaóval uzsonnára tökéletes. :)




Hozzávalók (16 nagy darabhoz)

- 1 banán
- 1 alma lereszelve
- 1 evőkanál kakaó
- 1 kiskanál fahéj
- 1 evőkanál édesítő (ízlés szerint több)
- 1 csésze zabpehely
- fél csésze Ch csökkentett liszt (vagy zabpehelyliszt)
- maréknyi mazsola és dió
- 1/4 csésze növényi tej

Elkészítés


  1. A banánt szétnyomkodjuk egy villával, lereszeljük az almát. A többi hozzávalót is hozzákeverjük.
  2. Egy sütőpapírral lefedett sütőlapra halmokat pakolunk, lesimítjuk egy kanál hátával.
  3. 180°-on légkeveréses fokozaton addig sütjük, míg meg nem pirul a széle.
Egy darab 47 kcal-t tartalmaz és 8 g szénhidrátot. Természetesen az érték 16 darabra vonatkozik és függhet az édesítő kalória és szénhidráttartalmától is.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a további bejegyzésekről, akkor kövess facebookon is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése