2015. november 19., csütörtök

Granola kása

Nagyon szeretem a ráérős reggeliket. Ilyenkor vagy házi készítésű granolát eszem, vagy zabkását. Ma nem tudtam dönteni, (bőség zavara), így egy olyan zabkását készítettem, amibe belepakoltam mindent, amit a müzliben szeretek: csokit, aszalt gyümölcsöket és magokat. Nagyon finom és kiadós. 




Hozzávalók

- 5 dkg zabpehely
- víz
- 2 mokkáskanálnyi édesítő
- 1/2 kiskanálnyi fahéj
- mindenféle feltét, amik a granolába is kerülnek: mogyoró, étcsoki, aszalt barack, mazsola, mandula

Elkészítés


  1. A zabot körülbelül kétszeres vízben az édesítővel kásásra főzzük folytonos kevergetés mellett, kis lángon. Ízesítsük fahéjjal, illetve szórjunk bele egy csomó olyan magvat, amit a müzliben szeretünk. A tetejére is szórjunk keveset díszítés gyanánt. 
Ha tetszett a recept és szeretnél mindig értesülni a frissekről, akkor kövess facebookon is. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése