2015. október 24., szombat

Részeges csokis palacsinta (paleo)

Kicsit bizonytalan vagyok, hogy tényleg paleo-e, de utánaolvastam és kis mennyiségben engedélyezett a rum fogyasztása, legalábbis az ezen az oldalon írtak szerint. Aki azonban nem szeretné használni, ne tegye, csokisan is nagyon finom magában, persze egy adag kókusztejszínhabbal leöntve. Sajnos mint kiderült ez nem nagyon viseli jól a hőhatást, a hetyke kis kupac pillanatok alatt lefolyt a palacsinták alá, de így egy isteni szaft képződött a kevés cukormentes karamell sziruppal, ami gyönyörűen bevonta a palacsintácskákat. Nagyon nagyon finom reggeli, érdemes kipróbálni! :) 




Hozzávalók (1 főre)

- 1 tojás (lehet 2 tojással is, így nekem kicsit túl tojásos az íze, bár könnyebb úgy megfordítani)
- 1 banán
- 1 kiskanál kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű)
- 1 kiskanálnyi rum (ízlés szerint több vagy elhagyható)

- 1 konzerv kókusztej tetején összegyűlt kókuszkrém
- vaníliaőrlemény (vagy tetszőlegesen más fűszer)
- pár csepp vaníliaaroma

- díszítésnek: 1 kiskanálnyi cukormentes karamellszirup, pár szem mazsola, kakaópor

Elkészítés


  1. A banánt villával összetörjük, hozzákeverjük a rumot, kakaót, majd a tojást is. Egy serpenyőben kevés zsiradékon kisütjük. Könnyebb megfordítani, ha sütéskor lefedjük az edényt, így egy kicsit a teteje is szilárdul. Halomba rakjuk a palacsintákat.
  2. A kókuszkrémet habverővel habbá verjük, ízesítjük. Nekem egy tejszínhab jellegű laza, de azért a formáját megtartó hab lett belőle. Ezt pakoljuk a tetejére. Tetszés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése