Mautner Zsófi egyik könyvében olvastam egy hasonló receptet, ezt ültettem át a konyhámba, hogy a diétámnak is megfeleljen. Az eredeti receptben ugyanis a méz és a cukor is az összetevők között szerepelt, ezeket nemes egyszerűséggel kihagytam. Nagyon nagyon jó ételt kaptam így, a hagyma édes, a birs savanykás, a csirke pedig szaftos. Érdemes kipróbálni. Az eredeti recept itt olvasható (a könyvben olvasható kicsit eltér tőle).
Hozzávalók (2 főre)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 arasznyi póréhagyma
- 2 szelet csirkemell (nálam pácolt)
- 1 közepes birsalma
- rengeteg vaj (kb. 4 dkg)
- só, bors
- 1 evőkanálnyi édesítő
Elkészítés
- A birsalmát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, meglocsoljuk citromlével, majd lobogó édesítős vízben pár perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
- Egy adag vajon megpirítjuk a szeletekre vágott hagymákat sózzuk és addig pároljuk, pirítjuk folytonos kevergetés mellett, míg össze nem esik és szép karamelles színe lesz. (Az illata pedig édeskés, isteni!)
- Ugyanabban a serpenyőben (félretesszük a hagymát) egy újabb adag vajon megpirítjuk a birsalmákat. És a falatkákra vágott húst.
- Tálalás: nálam elkészülési sorrendben rétegeződtek a hozzávalók, vagyis alul egy adag karamellizált hagyma, rajta birskockák és a hús.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése