2015. augusztus 22., szombat

Granola - a sült müzli

Nálam is elkészült életem első házi készítésű müzlije. Aztán csináltam még két adagot (két hatalmas adagot) a vőlegényemnek, aztán a húgomnak, majd amikor az eredeti enyém elfogyott, akkor egy újat magamnak... Szóval sikere volt. Ezerszer jobb, mint a bolti müzli, ráadásul ebben a változatban nincsen olyan, amit ne ehetnék. A cukrot fruktózzal helyettesítettem, az alapja pedig a számomra már engedélyezett zabpehely volt. Persze akit nem köt a diétája bátran eleresztheti a fantáziáját és lecserélheti a müzli "törzsét" a zabot tönkölypehelyre vagy más egészséges gabonára. Érdemes kipróbálni, mert egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészül és hatalmas sikere lesz. Ráadásul egészségesebb is a boltban kapható vackoknál.



Hozzávalók (4 kisebb adaghoz)


- 2 marék zabpehely
- 5 dkg mandula
- 5 dkg dió
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 kis marék mazsola

- 1 evőkanál fruktóz (vagy kb. 3 evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer)
- 2 evőkanál víz
- 1 kiskanál fahéj
- kis csipet só

- olívaolaj (sprey-vel 4 fújásnyi, 2 kiskanál)

Elkészítés


  1. A magokat összevágjuk és a mazsola kivételével összekeverjük. A fruktózt, vizet és a fahéjat is elkeverjük, a fruktóz szépen felolvad benne. Ha olyan édesítőt használtok, ami nem, akkor egy kicsit fel lehet melegíteni. (pl. méz) Ráöntjük a keverékre és alaposan átforgatjuk. 
  2. Az olaj felét ráfújjuk vagy rácsorgatjuk, majd egy kiolajozott (nagyon vékonyan) sütőpapírra pakoljuk a keveréket és szépen szétoszlatjuk. Előmelegített 180°-os sütőben időnként átkeverve addig sütjük míg alaposan meg nem pirul.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése