2015. május 9., szombat

Tejszínes spárgakrémleves zöldborsóval

Ez a leves elképesztően finom, krémes, kissé édeskés. Nagyon nagyon ízes, a medvehagyma, borsó és a spárga elképesztően jól működnek együtt. Nem tudok többet mondani erről, egyszerűen csodás!




Hozzávalók (2-3 adag)


- 30 dkg spárga
- 1 sárgarépa
- fél csokor medvehagyma
- 1 leveskocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 deci tejszín
- 1 marék zöldborsó

Elkészítés


  1. A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk, majd felszeleteljük. A csúcsát félretesszük. A répát felkarikázzuk, majd egy kevés vajon a spárgával megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Hozzáadjuk a medvehagymát, a fokhagymát, a borsó felét és a leveskockát.
  2. A spárgák csúcsát egy serpenyőben kevés vajon a maradék borsóval együtt megpirítjuk. 
  3. A levest összeturmixoljuk, majd beállítjuk a sűrűségét, annyi vizet adunk hozzá, hogy kellemes krémes állaga legyen. Belekeverjük a tejszínt és a pirított zöldséget. Reszelt sajtot tehetünk bele, de magában is mennyei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése