2015. május 5., kedd

Ratatouille pulykacomb szeletekkel

Ez az étel francia ihletésű. Amolyan klasszikus francia lecsó, ami abban különbözik a mienktől, hogy padlizsán és cukkini is kerül benne, azonban általában (tudomásom szerint) nem szalonnás, inkább egy kellemes zöldséges, egészséges köret vagy főfogás. Nálam azért került mellé 2 vékony szelet sült pulykacomb, de egyébként magában is laktatónak tartom, sőt az egyik nap ilyet vittem ebédre az egyetemre is, bár azt meg kell hagyni, hogy ez az étel melegen a legfinomabb. Nagyon vitamindús és zöldség gazdag, szinte minden kerülhet bele, ami a hűtőben lapul. Nagyon jó kis fogás ez, próbáljátok ki! :) Azt azért hozzá teszem a kötekedők kedvéért, hogy ez távol áll az autentikus recepttől, ahol jóval nagyobb darabokra vágják a zöldséget. Aki spórolni akar az idővel kövesse inkább az én példámat, mert minél kisebb valami, annál hamarabb átsül... :)


Hozzávalók (2-3 főre)


- 1 répa
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 1/2 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma felkockázva
- 2-3 nagyobb rózsa (nem fej) brokkoli
- 6-7 olívabogyó
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál zsír

- 2 szelet sült pulykacomb (így készítem)

Elkészítés


  1. A padlizsánt apró kockákra vágjuk, alaposan besózzuk, majd egy szűrőbe tesszük, hogy kicsepegje magából a levét. (Célszerű a mosogató felett elhelyezni a szitát, vagy tányért tenni alá.) Míg csepeg apróra vágjuk a többi zöldséget is.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, majd rádobjuk a répát és az apró darabokra szétszedett brokkoli rózsákat is. Ezek a legkeményebbek, ezeknek kell a legtöbb idő. 3-4 perc elteltével, mikor már kicsit ruganyosabbak hozzáadjuk az olívabogyón kívül az összes zöldséget. Néha kevergetve hagyjuk puhulni. Sózzuk, borsozzuk, ha nagyon elfő a leve, akkor egy kicsit öntünk alá. Ha minden puha kitálaljuk és magában salátaként, vagy köretként a pulykával (vagy tetszőleges husival) tálaljuk. Az olívát a végén keverjük a salátához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése