2015. május 21., csütörtök

"Karamellás" pohárkrém

Minek nevezzelek? Nagy kérdés ez ennél a desszertnél is, mert kicsit olyan gesztenyepüré szerű, kicsit karamelles, de az biztos, hogy borzasztó finom... :) A főzőcskézés miatt a banán nagyon édes lesz és sűrűbb is kicsit, így ezt a lépést nem érdemes lecsalni. Ezzel együtt is egy 15  perces édességről van szó. Az eper természetesen bármilyen gyümölccsel felcserélhető, akár el is hagyható, ahogy a datolya is, hiszen a banán magában is nagyon finom édes.




Hozzávalók (2 főre)


- 1 banán
- 1 maréknyi szeletelt mandula (hámozott) + a díszítéshez
- 4 darab datolya
- 2 ek. kókuszreszelék
- 1 kiskanál rumaroma
- 1/2 kiskanál fahéj
- 8-10 szem eper + a díszítéshez
- 1 dl tejszín habbá verve

Elkészítés


  1. A banánt összeturmixoljuk, majd egy serpenyőben felmelegítjük és a rumaromával egy kisit "főzzük". Ez a lépés elhagyható, de ettől a hkezeléstől a banán édeskésebb lesz és kicsit sűrűsödik is a massza. Beleszórjuk az apróra vágott datolyát, mandulát, fahéjat és a kókuszt.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd egy kanálnyit a sűrű masszába forgatunk.
  3. Az epret apróra vágjuk.
  4. A desszertet rétegezzük: egy pici tejszín, a krém, eper és a tetejére ismét tejszín. Tetszés szerint díszíthető bármivel.



Igyekeztem oldalról is lefényképezni, hogy látszódjon a rétegezés, de sajnos nem jó így sem a kép...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése